Nieuwe website of campagne? Vergeet Wordpress, probeer Webflow met ons!

Als je op zoek bent naar een snelle en betaalbare manier om een website te maken, ben je waarschijnlijk bekend met WordPress. Het is een populaire tool om websites mee te bouwen, maar het is niet de enige optie die er is. Er is een relatief nieuw platform genaamd Webflow dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen en misschien wel een betere keuze kan zijn voor wie snel online wil, maar ook kwaliteit wil uitstralen.


Wat is Webflow?

Webflow is een all-in-one platform voor het maken van websites. Het is gebaseerd op het idee van het drag-and-drop principe, wat betekent dat je elementen op je pagina kunt slepen en neerzetten waar je maar wilt. Ofwel, voor Webflow heb je geen web developers nodig. Designers kunnen hun ontwerpen omzetten naar Webflow zonder tussenkomst van developers. Vervolgens kunnen ze helemaal los op het animeren van alle elementen.

Waarom kiest kb+pm anno 2023 voor Webflow voor eenvoudige websites?

Zien is geloven, hier een aantal voorbeelden:

https://www.svz.io/
https://www.wayside.studio/
https://www.aprilford.com/
https://ready.so/
https://www.chiaraluzzana.com/
https://www.yaya.co/
https://plunderandpoach.webflow.io

Webflow biedt een aantal voordelen ten opzichte van WordPress en andere websitebouwers.

Gebruiksvriendelijk

Een van de grootste voordelen van Webflow is dat het erg gebruiksvriendelijk is. De drag-and-drop-interface maakt het eenvoudig om pagina's te bouwen en aan te passen. Je hebt geen kennis nodig van HTML, CSS of andere programmeertalen. Het is ook intuïtief, wat betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, maar ook krachtig genoeg is voor professionele ontwerpers om hun ontwerpen 1 op 1 te realiseren op het web.

Snelheid en prestaties

Webflow biedt een snellere en betere prestatie dan WordPress. Dit komt omdat Webflow een cloudgebaseerd platform is, wat betekent dat de servers van Webflow jouw website hosten en deze veel sneller laden. Webflow biedt ook een CDN (Content Delivery Network) waarmee jouw website content over de hele wereld kan worden geleverd vanaf de dichtstbijzijnde server, waardoor de laadtijd van je website wordt verkort.

Budgetvriendelijk en snelle Time to market

Een domeinnaam (+/- 10 euro per jaar) en instap Webflow abonnement (14 euro per maand) heb je genoeg zijn de enige terugkerende kosten voor webflow projecten. Geen gedoe met hosting, jaarlijkse updates of wat dan ook. Zoals ik al eerder omschreef vereisen Webflow projecten ook geen (of zeer beperkte inzet van) web developers. Hierdoor is de doorlooptijd van projecten drastisch verminderd, aangezien een designer zelfstandig kan ontwerpen, importeren en feedback kan verwerken.

Design flexibiliteit

Webflow biedt meer flexibiliteit in het ontwerpen van jouw website. Er zijn talloze templates en ontwerpelementen beschikbaar om te gebruiken, waardoor je de volledige controle hebt over hoe je website eruitziet. Het biedt ook veeeeel meer ontwerpopties dan WordPress, zoals animaties en interactieve elementen waar de ontwerper mee kan spelen.

SEO-vriendelijk

Webflow biedt ook goede SEO-mogelijkheden. Het heeft een ingebouwde SEO-tool waarmee je eenvoudig meta-tags, beschrijvingen en trefwoorden voor elke pagina kunt toevoegen. Het is ook compatibel met Google Analytics, wat je kunt gebruiken om je websiteverkeer en prestaties bij te houden.

In situaties waar complexe functionaliteiten nodig zijn biedt traditioneel programmeren nog altijd de enige uitkomst. En ook dan raden wij aan om Wordpress links te laten liggen. Anno 2023 is Wordpress te log en kostbaar voor wie simpelweg snel live wil en te buggy voor serieuze functionaliteiten.

Conclusie

Hoewel WordPress al vele jaren een populair platform is, is Webflow een nieuwe en moderne keuze die veel voordelen biedt. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, snelle prestaties, flexibiliteit in ontwerp en goede SEO-mogelijkheden, kan Webflow de perfecte oplossing zijn voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk te gebruiken, alles-in-één platform voor het bouwen van websites. Dus als je op zoek bent naar een alternatief voor WordPress, probeer dan zeker Webflow!

Wil je meer weten over Webflow? Neem dan contact met ons op!

Alex Post, Data & Tech dude @ kb+pm
alex@kbpm.nl
+31 (0)648 403 436